De advocaat-generaal van het HvJ geeft aan dat ook bij uitgaven ter voorbereiding van een economische activiteit recht op aftrek van btw bestaat. De toepassing van pre pro rata leidt in de praktijk tot veel discussie: niet alleen de vraag of een pre pro rata van toepassing is, maar ook op welke wijze deze dient te worden vastgesteld houdt de gemoederen bezig. Correct is: Maar nu ter zake. Er zijn geen resultaten gevonden voor deze term. Dit wil zeggen dat de aftrekbeperking niet geldt als het eten wordt … In de betekenis 'daarvoor, daarover, op dat gebied' is ter zake formeel. Ryanair heeft hiertoe kosten voor advies en andere dienstverleningen gemaakt.

Maar nu ter zake. Bij het bepalen van het recht op aftrek van btw op overnamekosten is het dus van belang om te kijken welke activiteiten de (houdster)vennootschap tegen vergoeding (gaat) verricht(en) aan de deelneming. La proposition de la commission du contrôle budgétaire se propose, de même, un champ d'investigation restreint, Antwoord In alle lidstaten bestaat een basiswetgeving, Dans tous les États membres existe une législation de base, Uitgaande van de communautaire verworvenheden oefent de Unie een concurrerende bevoegdheid uit, En partant de l'acquis communautaire, l'Union exerce une compétence concurrente, De richtlijn biedt de ondernemingen in alle lidstaten gelijkwaardige juridische waarborgen, La directive dote les entreprises d'un niveau équivalent de garanties juridiques dans tous les États membres, De Commissie heeft haar bijdrage aan de werkzaamheden, La Commission a poursuivi sa contribution aux travaux organisés, Datenschutzgesetz van 20 december 1990: artikel 1 verklaart dat, Datenschutzgesetz, 20 décembre 1990: l'article 1er donne autorité à la loi sur les archives, De baten onder deze post bestaan voornamelijk uit aan kredietinstellingen opgelegde boetes, Les produits repris sous cette rubrique proviennent principalement des pénalités imposées aux établissements de crédit pour manquement aux obligations, Les produits figurant dans cette rubrique proviennent essentiellement des pénalités imposées aux établissements de crédit pour manquement aux obligations, De Commissie zal een communautair juridisch instrument voorstellen waarbij de bewijslast voor alle, La Commission proposera un instrument juridique communautaire renversant la charge de la preuve pour l'ensemble des dispositions, Ten slotte mag men niet uit het oog verliezen dat iedere overheidssteun, die in laatste instantie uit belastinggelden wordt gefinancierd, moet voldoen aan strenge regels, On ne saurait, enfin, perdre de vue la nécessité pour toute intervention publique, financée en dernier ressort par l'impôt, d'obéir à des règles strictes. We verwijderen de reacties die niet ter zake doen. als synoniem van een ander trefwoord: niet gevonden. Vertalingen in context van "ter zake van" in Nederlands-Engels van Reverso Context: van de ter zake Inschrijven Aanmelden Tekengrootte Hulp العربية Deutsch English Español Français עברית Italiano 日本語 Nederlands Polski Português Română Русский Türkçe 中文 Anders dan in de zaak Ryanair meent de advocaat-generaal echter dat de advocaatkosten in de onderhavige zaak rechtstreeks zijn toe te rekenen aan een btw-vrijgestelde aandelenverkoop (met het gevolg dat de btw op deze kosten niet aftrekbaar is). De man is aangehouden ter zake van mishandeling." Wij houden u op de hoogte en zijn uiteraard graag bereid u te assisteren.

Hoofdregel is dat btw op kosten slechts aftrekbaar is in zoverre de kosten worden gebruikt voor btw-belaste activiteiten. Het verrichten van diensten zonder hiervoor een vergoeding te vragen kan onder omstandigheden ook worden aangemerkt als een niet-economische activiteit. bij andere sites: synoniemen-sites: In augustus 2015 verhuisde het programma naar een later uur. Please take a moment to review these changes.

2018, nr. BLKB 2018-217731, Stcrt. Er worden alleen voorbeelden gegeven om u te helpen het woord of de woordcombinatie waarop u hebt gezocht, te vertalen. Economische activiteiten kunnen leiden tot recht op aftrek van btw, zoals het verstrekken van rentedragende leningen aan partijen die buiten de Europese Unie zijn gevestigd en het verrichten van managementdiensten tegen vergoeding.
Resultaten: 609. Van maandag tot en met vrijdag brengt Terzake duiding bij het nieuws van de dag. U kunt meestal een gewoner synoniem gebruiken: voor, over.

Direct ter zake heeft een looptijd van 8 weken met elke woensdag een aflevering om 20.30 uur, die live op deze Facebookpagina te zien zal zijn.

De zoekresultaten bevatten mogelijk ongepaste woorden.

Ook niet als deze kosten zakelijk zijn.

Er zijn geen resultaten gevonden voor deze term. {{vm.newUser2}} Coronacrisis Lagere school in Rumst moet week sluiten omdat 2 leerkrachten positief testten op corona . Economische activiteiten vallen binnen het bereik van de btw. In de meeste gevallen behoort ter zake tot het neutrale taalgebruik. Op basis van Europese jurisprudentie dient bij het bepalen van het recht op aftrek van btw rekening te worden gehouden met niet-economische activiteiten. Terzake gemist? Registreer u nu en maak een persoonlijk dashboard over {tag_name} en alle andere onderwerpen die u interesseren. Temps écoulé: 138 ms. Mots fréquents: 1-300, 301-600, 601-900, Plus, Expressions courtes fréquentes: 1-400, 401-800, 801-1200, Plus, Expressions longues fréquentes: 1-400, 401-800, 801-1200, Plus.